D E E T H A N E

V mysli Idiota - část první - Nenávist

Našel jsem vášeň. Znovu. Prvně ve streamování, teď v hudbě. A hádej co? Jsem nenávist “free”. Proč? Protože mi přijde zbytečná. Nenávist je blbost. Nenávist je napít se jedu a doufat, že to otráví nepřítele. Nenávist je silná vlastnost, která ti krade moc myšlenek z myšlenkového koláče (o tom jindy). Kevin Hart, můj vzor a člověk, kterého uctívám, doslova řekl: “Nemám čas na nenávist. Víš, jak je náročný v sobě nosit zlost a nenávist? Na to nemám čas ani energii.”



V mysli Idiota” je nesouběžný rozbor mojí hlavy, rozdělený na několik části, o kterých budu chtít psát. O čem budu chtít psát, se bude odlišovat a nebude na sebe navazovat. Pokud se ti bude něco líbit, napiš do komentářů.

 

V mysli Idiota - NENÁVIST - část první

 

 

 V lidské nátuře máme nenávist a závist zakořeněné už od narození. Bereme je jako normální lidské vlastnosti. Přečti si můj příběh a uvidíš, jestli na to nahlížíme stejně.

 

 V 16 letech jsem byl kiddo, který ze všech lidí na světě mělo nejvíc důvodů nenávidět. Všechno. Všechny. Rodina, která do určité fáze fungovala, fungovat přestala. Kamarádi, se kterýma jsem vyrůstal a které jsem měl, zůstali v Třebíči, zatímco já se potácel na Kladně, v absolutně neznámým světě.

 V 16 letech jsem byl z čistého nebe donucený postavit se na vlastní nohy, začít si vydělávat peníze a co je nejhorší, dospět. Nebylo tam zrovna moc zábavy, i když do třídy jsem zapadl, holky jsem měl, pořád mi v hlavě hrála jedna a ta samá otázka. Proč faking já? Proč já?

 

 Viděl jsem spolužáky ve třídě, kteří si stěžovali, že jim rodiče nekoupili auta, který oni chtěli, ale jiný. Spolužáky, kteří žili od pondělí do pátku jak zombies jen proto, aby v pátek a v sobotu díky alkoholu zapomněli na to, jak je jejich život mizerný. No way out.

 Já mezitím strugglil jako blázen, abych si den ode dne vydělal na svačinu a udržel si pozitivní přístup. Nenáviděl jsem všechno. A všechny. Proč faking já? Proč já?

 

Pak vášeň vymazala nenávist. Mojí vášní byla touha dostat se do Ameriky a hrát basketbal. Nedokážeš si ani představit, můj milý čítači, co to všechno obnášelo. Obepsat školy v Americe, obvolat školy v Americe (já vím, asi si říkáš: wtf), trénovat jako magor od rána do noci a do toho si vydělávat peníze. Nakonec jsem se shodou okolností sešel přes Kerri s naborářkou nových studentů na Springfield College, Sarah. Víte, čemu se říká Americký sen? Američani milujou tyhle příběhy. Byl jsem přesně ten příběh, který oni chtěli. Mladej, dravej, atletickej kluk bez nějakého zázemí, z malýho státu ze střední Evropy, který miluje basketbal. Sarah mi slíbila, že udělá naprosto všecchno, abych se na školu dostal a odletěl.

 

 A hádej co? Já se tam vážně dostal. Dostal jsem stipendium na basketbal, dostal jsem stipendium na známky na střední (díky bohu, že jsem nebyl Idiot), dostal jsem finanční dary od Educational USA a Sarah mi sama zaplatila nějaký poplatky za přihlášení. Samozřejmě zbývaly nějaký testy tady v Praze, ale to byla drobnůstka, která se dala udělat nakonec i v Americe. Šílenství. Důležitý bod tohoto odstavce je, že jsem v tomhle období neměl čas nenávidět. Bylo mi jedno, na co si spolužáci stěžují, kdo s čím má problém a hlavně co je a co není fér... Neměl jsem na to čas.

 

 Long story short: Měl jsem datum odletu, pomalu sbaleno, přes rok jsem usínal s jedinou myšlenkou. Plán byl naprosto dokonalý. Dodělám střední, půl roku v Čechách na vyřízení kokotin (sorry) a odlet. V dubnu. 14. Jo, i teď si to pamatuju.

 

 

 Přes všechnu snahu mi ale ministerstvo školství odmítlo dát finanční podporu, já neměl ani groš a nenašel jsem nikde způsob, jak ty peníze sehnat “legální cestou” (vysvětlím později - vlastně hned v další větě). Kvůli tomu jsem neměl šanci dostat vízum, protože tam ověřují několik měsíců dozadu, kolik peněz je na účtě. Vzhledem k tomu, že by tam viděli jeden měsíc 100, druhej měsíc 300 a třetí měsíc milion, asi by jim to přišlo jako půjčka a letěl bych tak leda do háje. A já neměl jak doložit, že ty peníze opravdu půjčka nejsou (však by byly) a nedostal bych vízum.

 

 Dokážeš si asi představit, můj milý čítači, co pro mě v tu chvíli znamenala nenávist. Odmaturováno s vyznamenáním, dokončená škola a nic. Můj spolužák, který byl na individuálu, do školy jezdil RSovou Oktávkou a nemusel v životě hejbnout malíčkem, při maturitě jen tak nenápadně prohodil, že jede studovat do USA, protože mu to rodiče zaplatili. Vžij se do mý kůže, vole.

 

 

 Jasně, že jsem cítil nenávist. Ke všemu živému, neživému. 19letej kluk, bez plánu, bez nápadu, totálně jsem shořel. Co teď?

 

 

Přeskočím pár nudných let nenávidění, brigád a řešení nesmyslů do momentální situace.

 

Našel jsem vášeň. Znovu. Prvně ve streamování, teď v hudbě. A hádej co? Jsem nenávist “free”. Proč? Protože mi přijde zbytečná. Nenávist je blbost. Nenávist je napít se jedu a doufat, že to otráví nepřítele. Nenávist je silná vlastnost, která ti krade moc myšlenek z myšlenkového koláče (o tom jindy). Kevin Hart, můj vzor a člověk, kterého uctívám, doslova řekl: “Nemám čas na nenávist. Víš, jak je náročný v sobě nosit zlost a nenávist? Na to nemám čas ani energii.”

 

 Teď si asi říkáš: “Hej, Dee, ale neříkej mi, že není nikdo, koho vážně vyloženě nemusíš a stoprocentně ho nenávidíš?” Koukej, za tu dobu streamování a současnýho tvoření hudby jsem poznal spoustu lidí, co si hráli na přátele a přitom to byli hadi jako blázen. Poznal jsem spoustu lidí, co teď chodí po světě, rozšiřují nepravdu, hází bahno na moje jméno. Ale je v tom velký ale.

 

Přirovnám to k basketbalu. Kdykoliv jsme hráli venku, byli tam fanoušci domácího týmu. Ti nás přímo nenáviděli. Bučeli, když jsme házeli trestnej hod, nadávali nám z hlediště, když nám rozhodčí písknul faul... Dokážeš si to představit. Princip ale je, že tyhle lidi pořád seděli v hledišti, tam kam patřili. Teď je to to samé. Vím, že je spousta lidí, co rozšiřují nepravdy, nenávidí mě a říkají o mně zlé věci. Ale oni jsou v hledišti, zatímco já jsem na pódiu. A tam taky zůstanou. Když se budou soustředit víc na mě než na sebe, nikdy pro sebe nebudou mít vlastní pódium. A když budu egoistická píča, tak řeknu, že jsem lepší jak oni a navždy budu lepší jak oni, protože já dělám něco pro sebe, zatímco oni nedělají nic. A takhle to zůstane.

 

Věci a lidi, který nenávidíš, jsou většinou jak jídlo. Když půjdeš do restaurace, dáš si plněnou papriku a vážně ti nebude chutnat, pravděpodobně už si ji příště nedáš. A když jo, tak jen na zkoušku. Když ti nebude chutnat ani podruhý, nebudeš ji jíst už nikdy. Takhle je to i s lidmi. Pokud máš pocit, že někoho nemáš rád, vadí ti, prostě s ním nebuď. Když s ním zkusíš po nějaké době být znovu a bude to stejný, nech ho na pokoji, nech ho žít a jdi si dělat svoje věci. Protože jinak budeš v hledišti sledovat, co dělá, a ztrácet tím čas a energii, a on bude pro tebe na pódiu. Stejný je to s hudbou. S jídlem. S lidmi (v rámci mezí). Se vším.

 

Nechutná ti jídlo? Nejez ho.

Nelíbí se ti hudba? Neposlouchej ji.

Vadí ti člověk? Nech ho být, pokud můžeš, neřeš ho, ignoruj ho.

 

 

Když se budeš zabývat člověkem, který ti vadí, děláš přesně to, co nemáš. Dáváš mu svoji energii, bere ti to myšlenkový koláč (vysvětlím později), dáváš mu pódium. Pokud nijak neovlivňuje tvůj život, tak co tady ještě děláš?

 


Nenávist by měla mít svůj důvod. A člověk, který nenávidí, by se měl zamyslet, jestli je to potřeba. Takže ano, hádáš správně, nenávidět kvůli barvě, vyznání, nebo orientaci je ta největší píčovina, jakou v týhle moderní době člověk může dělat.

Pokud budu nenávidět Turka, bude to třeba proto, že je to můj šéf v práci, já pro něj musím pracovat a nic jiného mi nezbývá, ne kvůli tomu, že je Turek, leda kvůli tomu, že je Idiot.Pokud budu nenávidět lesbu, tak kvůli tomu, že je moje kolegyně, musím s ní pracovat, ale je tupá jak tágo, né kvůli tomu, že je to lesba. Pokud budu nenávidět černocha, tak maximálně kvůli tomu, že jsem nucený s ním být ve třídě a on se chová jako idiot. Né kvůli tomu, že je černoch. 

 

 Musím = být v jeho přítomnosti, vidět ho, mluvit s ním. 

Nemusím? Jsem Idiot, pokud s ním trávím čas.  

(A navíc on stejně pravděpodobně nemůže za tvůj posranej život) 

 

Žít “hate free” je hrozně jednoduchý. Nemá to nic společného se sluníčkářstvím ani s ničím podobným. Je to prostě rozumný, chytrý, netoxický a jednoduchý styl života. To, že si na nenávisti někdo postaví byznys, nebo dokonce takhle získává přízeň lidí (a.k.a “KOUKEJ VOLE JAK NENÁVIDÍME TU SAMOU VĚC, TO NÁS SPOJUJE”), je ten největší příznak Idiotství, co může být. A jsem si stoprocentně jistý, že tohle dělají jen lidé, kteří sami mají strach, že by mohli přijít o svou pozici. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Tak či tak, jsou to posránkové.

 

------ 

Tímto příspěvkem vám neříkám, že to máte mít stejně jako já. Čtete “V mysli Idiota” a ten název tu není jen tak. Jsem naivní člověk. Pokud jste dočetli až sem, díky. :)

 

Korektura - unchained

Napiš komentář

Komentáře

GrantMix

11. 11. 2020

Pánské kadeřníci v Kazani <a href=https://fwstyle.pro>https://fwstyle.pro</a>

Kethywherway

09. 08. 2020

The cleansing business carries out cleansing of rooms of numerous dimensions and also arrangements. We provide expert <a href=https://maidservicenyc.pro/>maids nj</a> for private clients. Making use of European devices and accredited devices, we attain maximum outcomes and supply cleansing in a short time. The company's specialists provide cleansing with the help of modern innovations, have unique tools, and additionally have actually certified cleaning agents in their toolbox. In addition to the above benefits, white wines offer: favorable prices; cleaning in a short time; high quality outcomes; greater than 100 favorable evaluations. Cleansing workplaces will aid maintain your office in order for the most productive work. Any type of firm is exceptionally essential ambience in the group. Cleaning up services that can be bought inexpensively now can assist to prepare it and give a comfy area for labor. If needed, we leave cleaning the kitchen 2-3 hrs after placing the order. You obtain cleaning immediately. We provide discount rates for those who use the service for the very first time, along with beneficial terms of cooperation for normal clients. We provide high-grade cleansing for huge ventures and tiny firms of numerous directions, with a discount of approximately 25%. Our friendly group offers you to obtain accustomed with desirable regards to collaboration for corporate customers. We responsibly approach our tasks, clean utilizing expert cleaning items and customized devices. Our workers are educated, have medical books as well as recognize with the nuances of eliminating complex as well as hard-to-remove dirt from surface areas.

imeuowit

25. 07. 2020

http://mewkid.net/when-is-rabunya/ - Cialis <a href="http://mewkid.net/when-is-rabunya/">Cialis 20mg</a> vor.iyca.deethane.cz.ztw.lg http://mewkid.net/when-is-rabunya/

alekegacnab

14. 07. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Cialis Generic <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Cialis</a> qhe.uqdl.deethane.cz.yml.xg http://mewkid.net/when-is-rahava/

itoducosa

28. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Cialis Online <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Cialis 20 Mg</a> hnz.rdtu.deethane.cz.nel.us http://mewkid.net/when-is-rahava/

ewifzepuzrad

27. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Cialis 20 Mg <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Cialis 20mg</a> wuw.usgp.deethane.cz.fyj.ph http://mewkid.net/when-is-rahava/

ahirekemo

24. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Cialis Generic <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Generic Cialis</a> rcj.rwad.deethane.cz.wwx.mo http://mewkid.net/when-is-rahava/

odapoif

24. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Cialis <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Cialis 20mg</a> occ.rpjc.deethane.cz.wki.he http://mewkid.net/when-is-rahava/

zophezoyuqic

24. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Cialis Online <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Cialis 20mg</a> xjg.fxko.deethane.cz.ygz.vy http://mewkid.net/when-is-rahava/

ajegawesida

23. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Cialis 20mg <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Tadalafil 20 Mg</a> srv.hnjg.deethane.cz.eqm.ur http://mewkid.net/when-is-rahava/

eveveyiwujpi

23. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Cialis Online <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Cialis Online</a> gax.jwzd.deethane.cz.cxk.nz http://mewkid.net/when-is-rahava/

iofiavajo

22. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Cialis 20mg <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Cialis Generic</a> kye.dafl.deethane.cz.zyx.pk http://mewkid.net/when-is-rahava/

etfhfko

21. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Tadalafil 20 Mg <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Cialis 20mg</a> fxy.rypg.deethane.cz.rrm.ld http://mewkid.net/when-is-rahava/

opnuasqosode

21. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - 36 <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Cialis</a> yuv.ecqy.deethane.cz.zbs.yf http://mewkid.net/when-is-rahava/

emudawi

20. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Tadalafil 20 Mg <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Cialis</a> lkw.jelk.deethane.cz.bpv.sr http://mewkid.net/when-is-rahava/

oowawuk

19. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Cialis 20mg <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Cialis Online</a> yir.zhee.deethane.cz.uue.nv http://mewkid.net/when-is-rahava/

oumogebur

19. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Generic Cialis <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Cialis Generic</a> kac.wtbx.deethane.cz.aia.si http://mewkid.net/when-is-rahava/

iwesofeh

18. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-rahava/ - Cialis Online <a href="http://mewkid.net/when-is-rahava/">Cialis</a> ygf.qlmf.deethane.cz.ini.sf http://mewkid.net/when-is-rahava/

asefotunigoz

02. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-regylia/ - Cialis Generic <a href="http://mewkid.net/when-is-regylia/">Generic Cialis</a> soa.vjaz.deethane.cz.gwc.wu http://mewkid.net/when-is-regylia/

orezuli

02. 06. 2020

http://mewkid.net/when-is-regylia/ - Cialis <a href="http://mewkid.net/when-is-regylia/">Generic Cialis</a> yaf.qgvl.deethane.cz.trv.hp http://mewkid.net/when-is-regylia/

arekedutq

24. 05. 2020

http://mewkid.net/when-is-regylia/ - Generic Cialis <a href="http://mewkid.net/when-is-regylia/">Cialis</a> uap.hjvx.deethane.cz.pjs.vd http://mewkid.net/when-is-regylia/

uyetone

23. 05. 2020

http://mewkid.net/when-is-regylia/ - Cialis 20 Mg <a href="http://mewkid.net/when-is-regylia/">Cialis 20 Mg Lowest Price</a> ebv.vxnj.deethane.cz.jiq.ok http://mewkid.net/when-is-regylia/

ajugixu

20. 05. 2020

http://mewkid.net/when-is-regylia/ - Cialis 20mg <a href="http://mewkid.net/when-is-regylia/">Cialis 20mg</a> nja.helh.deethane.cz.mmt.zi http://mewkid.net/when-is-regylia/

iyoyeyoget

20. 05. 2020

http://mewkid.net/when-is-regylia/ - Cialis <a href="http://mewkid.net/when-is-regylia/">Cialis 20mg</a> qqe.uekp.deethane.cz.tke.jf http://mewkid.net/when-is-regylia/

Matthewrog

08. 05. 2020

<b><a href=https://novostroyka63.ru/>Фундамент для забора цена</a></b> Создание дома вашей мечты - это оригинальная возможность, спланировать и претворить в жизнь нечто воистину уникальное во всех отношениях. Возведение фундамента - это в целом первоначальная модель ремонта, в процессе которой домик строится. При расчете замена фундамента под старым деревянным домом цена предусматривается весьма много факторов. Средняясумма возведения домов фундамента составляет приблизительно от 10$ за кв.метр . Погреб сможет умножить итоговую стоимость каждого объекта недвижимости, предоставляя необходимое помещение ради организации хранения и порой рабочее пространство. Наша профессиональная команда по конструированию и возведенью фундамент под памятник на кладбище цена может помочь выстроить жилище, о котором вы всегда мечтали. От начала до конца наша специализированная компания в Череповец позаботимся о всех без исключения процессах, чтобы заказчику не довелось тревожиться о деталях. Специализированная международная компания в Киселевск несет юридическую ответственность за проект, а не вы, именно поэтому организация в Борисоглебск имеют интерес в том, затем чтобы довести до конца строительство коттеджа быстрее и эффективнее. Узнайте о сваи винтовые для фундамента цены в вытегре у спспециалистовециалистов корпорации.

ujuquzure

26. 04. 2020

http://mewkid.net/when-is-regylia/ - Cialis 20 Mg <a href="http://mewkid.net/when-is-regylia/">Generic Cialis</a> cad.rqoh.deethane.cz.rtj.yy http://mewkid.net/when-is-regylia/

ijazioqutuwow

26. 04. 2020

http://mewkid.net/when-is-regylia/ - Generic Cialis <a href="http://mewkid.net/when-is-regylia/">Cialis 20mg</a> pqq.gayt.deethane.cz.sbm.rs http://mewkid.net/when-is-regylia/

oyiqeko

26. 03. 2020

http://mewkid.net/when-is-regylia/ - Cialis 20 Mg Price <a href="http://mewkid.net/when-is-regylia/">Tadalafil 20 Mg</a> oys.qexc.deethane.cz.hfl.bj http://mewkid.net/when-is-regylia/

oowaugosikuri

26. 03. 2020

http://mewkid.net/when-is-regylia/ - Cialis 20 Mg Lowest Price <a href="http://mewkid.net/when-is-regylia/">Cialis Generic</a> lxf.tczc.deethane.cz.yck.pz http://mewkid.net/when-is-regylia/

KelAdobre

11. 09. 2019

Secure Ordering Stendra Where To Buy Cheapeast <a href=http://cpsmeds.com>canadian cialis</a> Prix Reel Viagra Priligy Generico Foro

Anett

27. 06. 2018

Dee... Máš můj obdiv. Na tvoji tvorbu jsem přišla nedávno a dost mi to změnilo vnímání okolí a tak nějak vůbec všeho. Vážně respekt někomu jako jsi ty. Přes všechno si jdeš za svým snem a dokážeš hrozně moc lidí motivovat. Děkuju že jsi na české scéně. Konečně je tu někdo, jehož tvorba za něco stojí.

Neicy

14. 03. 2018

Díky Dee za článek. Je to článek, který čtu když se vrátím domů ze školy, kterou nenávidím. Poučuje mě to a jsem ráda, že je tu člověk, který je rozumný a poučuje lidi ze svého života. Ano...mluvím o tobě...pořád si čtu tvoje články a přestavuju si jak si to měl těžký, ale kdyby si odletěl studovat do Ameriky...tak bychom neměli tu PANDU, která nás tady baví a dělá TLUPU takovou jaká je teď. Díky Dee, že existuješ. Tlupa je vždy s tebou.

Andrejka

05. 01. 2018

Konečně někdo kdo to vysvětlí! Díky Dee.

Katy

10. 12. 2017

Ahoj Dee, Krásný článek, jsem ráda, že je tu mladý, inteligentní člověk, který vnímá svět a věci okolo podobně jako já. Každý máme nějaké problémy... Já musím zvládat každodenní starosti a radosti téměř bez zraku. To co je pro běžného člověka samozřejmostí, to je pro člověka jako jsem i já celkem obtížná situace. Ale já se na vše snažím dívat s úsměvem :) a lidi kolem sebe vlastně musím brát pozitivně, protože často musím spoléhat na jejich pomoc. Jak bych jim mohla věřit, kdybych se jich jen bála a na každém se nesnažila najít něco dobrého? :) Určitě piš dál je to povzbuzující a motivující.

Tomáš

08. 12. 2017

Ahoj dee, Mnoho podobných myšlenek mě napadlo, ještě než jsem četl tvá slova. Nejvíce za co jsem fakt rád je to že nejsem jediný kdo vidí svět okolo sebe takový jaký je a stále to vidí dobře i přes to všechno co zažil. Sám nemohu říkat že jsem někdy měl špatný život, protože mám rodinu, mám kde bydlet, co jíst. Jenže jako malý na mě pořádně nikdo z rodiny neměl čas a kamarádi ze školy byli daleko. dlouhé období jsem žil v sám sobě a utvořilo to cosi uvnitř mě. Dnes jsem za to i rád protože občas mě překvapují mé názory a i to jak psát dokážu tvořit.Stal jsem se sám sebou když jsem poznal kým jsem a i když stále kráčím sám, v dáli pár přátel mám. Ty tam na mě čekají až se se odhodlám jít dál. Už dříve jsem měl podobný názor jako ty a to jsem o tom tvém ani nevěděl. Vidím okolo sebe lidi co mrhají časem, tedy já také, a snaží se najít útěk z dnešního světa. Jsem rád že někdo vidí něco podobně jako já a že nejsem pouhý blázen co po světě kráčí. Jsem rád že někdo jako ty tu je a ukazuje že to všechno jde. Je tu s námi a je real. A občas někdy nahodí i ten rým. :D za chyby se omlouvám, nejsem moc dobrý v korekci i když rád píši. PS: Myslím že nejsi naivní člověk, jen vidíš svět tak jak málo lidí a snažíš se ho dobrým udělat...

Tomáš

06. 12. 2017

Nemám slov, tohle jen tak někdo nenapíše.

Adam

06. 12. 2017

Dočetl jsem dokonce, moc dobře napsaný :)

Robert

17. 11. 2017

Bomba. Jsi frajer Dee.

Dominika

10. 11. 2017

Moc hezká úvaha.????

Lukáš

09. 11. 2017

Ahoj Dee, díky za tvoje songy text některých pro mě docela dost udělal a dodal například odvahu :) Ale jsem tu kvůli něčemu jinému mám kamarádku, kterou prostě nedokážu přestat milovat a už se o ní snažím 3 roky a teďka když už to vypadalo trošičku lépe tak ji zablil můj nejlepší kamarád a teďka jsem s tou holkou pomalu nejlepší kamarád ale spíš jsem v takovém tom hodně tvrdém friendzonu a já navím prostě co dál nedokážu to nechat být protože k ní furt cítím dost. Díky předem za odpověď

Anna-Marie

03. 11. 2017

Na začátku jsem si říkala ,,Ach jo, jak je to dlouhej text", jenže náhle jsem se začetla a hltala slovo za slovem. Mám radost, že jsem si tohle mohla přečíst. Určitě pokračuj! :)

Marek

03. 11. 2017

Velmi Zajímavé :o

Matúš

02. 11. 2017

Well, pekné slová.....a pravdivé. V tomto pokračuj, je to strašne fajn :-)

Petr

02. 11. 2017

Nečtu. Tohle mě doufám donutí. Protože zadím je to super. Je to dost k zamyšlení, moc pěkně formulovaný a hlavně to je o realný, zajímavý a důležitý věci. Keep going!!! (mimochodem ministerstvo školství jsou čuráci!!! a celá ta pasáž o tom basktebalu mi je líto, na druhou stranu nebýt toho, nepíšu tu teď nic...)

Ouksik

02. 11. 2017

Tohle by měli vidět všichni lidi na světě. Spousta lidí si stěžuje a přitom je to jednoduchý se od těch ostatních, který nemají rádi, odprostit. :) Big Like

eS

02. 11. 2017

Ta pasáž o nenávisti na hledišti basketbalu- nenapadlo Tě, že stejně, jako máš v hledišti několik desítek "hejtrů," tak máš v hledišti i stovky, ne-li tisíce fanoušků, kteří Tě podporují, doslova do tebe investují čas i peníze a díky nim teď žiješ, tak jak žiješ? Ale i oni, stejně jako ti idioti, co na tebe hází bahno, jsou jen v tom hledišti. Stejně jako ti idioti, i oni se dost možná z toho hlediště nikdy nedostanou, a stejně jako ti idioti, ani oni nebudou nikdy mít své pódiu pro sebe, protože místo toho, aby psali nenávistné urážky, tak Ti píší slova plná chvály, podpory, nebo rozumné kritiky, ale zabíjí tím tak svůj čas a okrádají se o své pódium. Řeší Tebe a Tvůj život dost možná stejně intenzivně jako ti "hejtři," a stejně jako ti "hejtři" tak i oni nemají pořádně čas na to žít svůj život. To mě jen tak napadlo, když jsem o tom článku přemýšlel, protože to je ve své podstatě to, co cítím. Kdyby to někdo špatně pochopil- v žádném případě to není urážka nebo kritika toho článku, ten je sám o sobě dobrý, je to čistě a jen taková moje subjektivní myšlenka.

Natalie

02. 11. 2017

Nesouhlasim s tím, že nenávist je zbytečná. Bez hatu by nebyl love. Lidstvo válčí mezi sebou neustále. Jak byl ten výrok? Historie lidstva je historie války? Sama nenávidim spoustu věcí a lidí, prostě jenom nemám energii řvát své názory na lidi, kteří je nechtějí slyšet a rvát se s lidmi, když mi to dá jen jizvy. Tvoje články mě baví. Jsou dobře napsané = nepřestane mě to nudit a se spousty názory souhlasím. I tvoje přirovnání mi přijdou trefná (možná i víc než Sterakova), že tvoje myšlenky pochopí každý. Nakonec z celého tvého postu mám pocit, že nejvíc nenávidíš lidi co nenávidí. PS. Jenom osobní názor

Lukáš

02. 11. 2017

Ahoj Dee, díky za tvoje songy text některých pro mě docela dost udělal a dodal například odvahu :) Ale jsem tu kvůli něčemu jinému mám kamarádku, kterou prostě nedokážu přestat milovat a už se o ní snažím 3 roky a teďka když už to vypadalo trošičku lépe tak ji zablil můj nejlepší kamarád a teďka jsem s tou holkou pomalu nejlepší kamarád ale spíš jsem v takovém tom hodně tvrdém friendzonu a já navím prostě co dál nedokážu to nechat být protože k ní furt cítím dost. Díky předem za odpověď

Marek

02. 11. 2017

Strašne sa teším na další článok. Čítanie kníh ma nikdy nebavilo ale tento článok je MEGA. Vidno že si na tom dlho pracoval dáva to zmysel má to myšlienku rovnako ako tvoje songy to je super. Si mojim veľkým vzorom a určite aj veľa ďalších ľudí ktorý ťa sledujú. Tohto písania sa drž a nenechaj sa odradiť nejakými idiotmi ktorý ti budú písať opak. #TLUPA #ZG #DeeThane

Dominika

02. 11. 2017

Moc hezká úvaha.????

PARSIK

02. 11. 2017

Dee tohle jsi napsal krásně <3 jsi člověk který přemýšlí naprosto stejně jako já. A jsem rád že se o tohle všechno dělíš s námi. Btw songy jsou prostě MRDA <3 a těším se jak spolu zbouráme celou Prahu <3 Dee <3 Tlupa <3 Navždy <3

Nikola

02. 11. 2017

Tohle jsem nečekala. Vážně zajímavé čtení. Měl si to těžké a nevzdával ses. Tento příspěvek mi hodně připomněl knížku čtyři dohody , která je o tom jak lidé se zabývají druhým člověkem a na sebe zapomínají. Přesně jak si to napsal. Oni nebudou mít své podium. Určitě si přečtu i další příspěvek.

Tomáš

02. 11. 2017

Ahoj, velmi zajímavé čtení. Už nějakou dobu tě sleduji na streamu a poslouchám tvoje názory a se spousty souhlasím. Myslím že si rozumný člověk a srdce máš na správném místě. V dnešní době je jenom málo lidí co mají pro něco vášeň a to mi přijde jako škoda. Respektuji a smekám, čím sis musel projít a co si za tu dobu vytvořil. Budu se těšit na další čtení. Pěkný den.

Kačka

02. 11. 2017

Neuvěřitelně jsi mě zaujal. Tím, co děláš, jak se chováš a jaký jsi člověk. Tvoje tvorba mě neskutečně moc baví. Jsi člověk s neuvěřitelným životním příběhem a jsem ráda, že jsi začal s psaním blogu.

Revl

02. 11. 2017

Ahoj, velmi zajímavé čtení. Už nějakou dobu tě sleduji na streamu a poslouchám to, co říkáš. Asi mi ani nejde o to jak jsi dobrý streamer nebo jakou děláš hudbu i když obojí mě baví. Spíš mě zajímá jaký jsi člověk. A hlavně mě zajímá, kdy přišel ten okamžik, kdy jak píšeš se nenávist změnila na vášeň. Co to spustilo? Pěkný den.

Admin

02. 11. 2017

Velice zajímavé počtení, formou kterou píšeš je vidět že je ti ukradený pokud se to někomu bude líbit nebo ne. Chceš jen být otevřený. Otevřít dveře do "mysli idiota" a ukázat svůj vlastní pohled na dané téma. Podložený vlastní zkušeností. S myšlenkou jako takovou naprosto souhlasím, proč věnovat energii lidem, kteří si jí neváží a nezaslouží. Za ten čas co by jsi trávil nenávistí daného člověka můžeš udělat plno smysluplnějších věcí. Budu čekat na další #BigUp

Ria

02. 11. 2017

Obdivujem ako si to napísal, nebál si sa povedať realitu. To zo šťastím v živote poznám. Človek sa snaží niečo dosiahnuť ale predbehneho niekto kto má to "šťastie" zvoziť sa na peniazoch rodičov. A to je v tom živote také ťažké prebojovať sa medzi takýmito ľuďmi. Ale dá sa dosiahnuť úspechu, len bez nenávisti ktorá ti len stráca čas ako si napísal. Pokračuj ďalej v takýchto článokoch.

Akmitka

02. 11. 2017

Najlepšie Dee.????Je to strašne pekné a hlavne dobré pre teba, že to berieš takto, a že to dokážeš napísať. Niektorí ľudia nevedia napísať ucelený text a dať do neho všetky myšlienky, ktoré ich tažia. Môj obdiv patrí tebe Dee, dole klobúk. ????❤ Tešíme sa na novú časť. ????

TonnyCze

02. 11. 2017

Moc pěkné čtení Dee, souhlasím tvými názory. Sám si někdy říkám, proč se těmi “idioty” nechávám unášet do temnot, když ti říkají že nemáš na to být slavný s kapelou, nemůžete uspět, už je tolik kapel a interpretů ze se mezi nimi ztratíte atd... Nejhorší pro mě je že tuto náladu a jejich myšlenky si beru k srdci když je zrovna den na p**** a podlamuje to moje sebevědomí o tom že jsem (jsme) schopni něčeho dosáhnout když budeme makat a mít za sebou nějaký team (který máme) jenom se porad dostavuje pocit diky těm idiotum co právě jsou v hledišti a ne na podiu jako já. Já te moc obdivuji za to ze i přesto všechno mas v sobě tu sílu tohle všechno skousnout a jít dal. Bohužel jsem ještě nenašel na to lék jak na to ale snad te potěší ze každý tvůj nějaký příspěvek s touto tematikou mě nabudí a probudí ve mě tu sílu jít si za snem a neohlizet se za Idiotama. Diky! Přeji ti ještě jednou ať si svůj FIRST koncert užije a neboj - trema je zdravá dodává ti pokoru a soustředění na věc a po prvních tónech, první sloce songu bude pryč a užijes si to jak pan! Znám to sám ať se daří bro. A ještě jednou diky.

AdelaGoo

02. 11. 2017

Tak tak Dee, souhlasím s tebou se vším, co jsi napsal. Lidi by se neměli zabývat lidma co jim přijdou nesympatický nebo prostě a jednoduše jsou to idioti.. nestojí nám to za to:)) Před dvěma rokama jsme měli ve škole úplnou krávu, co mě neskutečně štvala.. napadlo mě.. co kdybych ni prostě nechala být, neřešila ať si dělá co chce, mě se to přece vůbec nemusí týkat a od té doby se tímhle pravidlem řídím pořád.

EVINA

02. 11. 2017

Dee, super. Když jsem dočetla tvůj příspěvek, řekla jsem si - podle vlastních slov Idiot, ale Idiot, kterýho nesemlel systém - prostě fajn inteligentní kluk, co má svůj vlastní názor a nejde s davem jako ovce. Tvoje psaní má budoucnost, jen prosím omez ty přiblblý vulgární výrazy, který jsou strašně cool, in a co já vím co ještě. Jde to i bez nich, to mi věř. Sledujeme tě se synem už dlouho, furt kupujeme nějaký mikiny, čepice s pandama :D a moc ti fandíme.

Rollaz

02. 11. 2017

Dočteno až do konce, a neuvěřitelné. Děkuju, že ses rozhodl něco takového napsat Dee. Těším se až napíšeš další části a já si z toho sestavím svůj myšlenkový koláč (I already got it)

Prochy

02. 11. 2017

Proč já? Proč sakra jenom já? Jsem si říkala asi tak polovinu dětství a skoro celý dospívání. Tvůj příběh už znám a ty znáš nástřel toho mýho. Jasně, že to čím si člověk prošel tě ovlivní a i pozitivně i negativně. Důležitý je, si z toho snažit brát to pozitivní. Posledních pár let jsem se poměrně už naučila, neřešit co si ostatní myslí. S tím ruku v ruce jde i nenávist. Lidi co mě nemají rádi jsou mi fuk, asi k tomu mají důvod. Taky nemám ráda všechny, tím pádem se s nimi nebavím, nevyhledávám je... Ať to bude znít sebevíc arogantně, všechny kolem sebe co mají s tímhle problém, učím se soustředit na sebe. Probudit v sobě vášeň k něčemu, mít cíl, jít si za tím, snažit se být lepší člověk, než si byl včera a ne se zabývat jestli tě támhle Pepík nemá rád. K čemu je se tím zabývat? K ničemu. A když se bavíme o tom jak má někdo život procházku růžovým sadem... Samozřejmě mně hlavou občas proběhne myšlenka: “Co kdyby...?“ Ale nefocusuju se na to... Ta myšlenka prostě přijde, mozek vymyslí jaký by to asi bylo... a jdu zase dál. When life gives you lemons make lemonade...

Holub

02. 11. 2017

Tak tady mas tu hadanku, o kterou jsi si psal na fb :p Co udělá manžel, když přijde manželka do obývacího pokoje? Odpověď Přejde do kuchyně a zkrátí řetěz

DeeTee

02. 11. 2017

Stotožňujem sa s podobným názorom keď niečo alebo niekoho nemám rád je pre mňa najlepšie nechať ho napokoj ale myslím si že keď sa zbaviš nenávisti na jednu vec začne ti vadiť niečo iné a stále dookola

Mirage13

02. 11. 2017

Pěkné čtení Damiene, díky za něj. Nenávist a zabývání se ostatními, kteří mi nesednou, je naprosto zbytečná ztráta vlastní drahocenné energie a času, a mrzí mě, že lidé, které mám ráda a jsou mi blízcí tomu nemůžou "odolat" a řeší konkrétní lidi pořád dokolečka. Je to unavující, ne jen pro ně, ale i pro mě jako tzv. pasivního posluchače. Jsem místy splachovací, naivní a někdy až příliš tolerantní. O lidech nemluvím v negativním smyslu, pouze konstatuju fakta a snažím se pochopit jejich chování, vžít se do situace. Stejně jako ty jsem našla vášeň ve hrách a streamování a kam se to posune dál už nechám volně plynout. Ani nevím proč to píšu, snad jen na závěr - držím Ti pěsti ve všem, čím se jen cítíš naplněn. Lovu zdar! Budu se těšit na nový podcast, nechť se podaří zrealizovat ve chvíli, kdy to bude nejvhodnější pro všechny :)

h0fman1

02. 11. 2017

Musím uznat, že máš v hlavě dost zajímavý myšlenkový pochod a určitě na tom něco je....

W

02. 11. 2017

Někteří prostě mají "štěstí", že jim rodiče můžou koupit cokoli.. Oproti tomu my ostatní máme "výhodu", že už od začátku stojíme na svých nohách :-) a nenávidět za to? Zbytečné..

MatthewRoot

02. 11. 2017

Pro mě, jako pro člověka, co se vztekem bojuje 24/7 to bylo velice zajímavé a inspirativní čtení. Nikdy mě nenapadlo se na to koukat tak jako ty a jsem rád, že jsem se mohl na jádro pudla podívat i očima někoho jiného. Můj problém to asi nevyřeší, ale snad mi to s ním pomůže. :D Tenhle nápad, že budeš psát o takových tématech, je pro mě velice zajímavý, protože jsem vždy chtěl vědět, jak na tyhle věci pohlíží ostatní a co si o nich myslí. Super napsané a už se těším na další.

Kony

02. 11. 2017

Bohužel je to pravda, lidé si plní hlavu nenávistí jen proto aby byly slyšet. Dokonce se najdou tací kteří tě nenávid´ jen za to že jsi sám sebou a pak něco dokážeš a oni za tebo začnou dolejzat. Hold nenávis je věc špatná ale naneštěstí se pravděpodobně bez ní neobejdeme, protože i nenávist k něčemu nás může dokopnout k něčemu jinému. Jinak se už těšim na pokračování.

Bezjmená

02. 11. 2017

Tyhle myšlenky se mi líbí a i se s nimi ztotožňuji :) Je vidět, že to máš v hlavě srovnané.

Maky1

01. 11. 2017

Úžasně napsáno! Bohužel je to realita. Lidé místo toho, aby někomu přáli štěstí, tak jej začnou nenávidět a pomlouvat. ????

Andy

01. 11. 2017

Úžasně napsaný ❤ slzička ukápla ???? jsi úžasnej člověk Dee ,přeju ti hodně úspěchů a hodně zdraví ať ti vyjdou všechny přání a plány ❤

Karonna

01. 11. 2017

Je super, že v dnešní době ještě existuje někdo s takovým přístupem. Fajn článek, zajímavej... I z toho hlediska, že se člověk dozví něco o tvém životě. Určitě mě bude bavit tyhle věci číst. :)

Paleandor

01. 11. 2017

Pravdivé, smutné. Skvěle napsáno. Keep it up ^^.

Di

01. 11. 2017

Jsi blízko... Nenávist i žárlivost jsou perfektní vodítka - nenávist ukazuje na naše strachy a obavy, žárlivost odhaluje, kde jsme sami na sebe zapomněli / odvrátili se od našich snů / zanedbali vlastní štěstí. Jsou to mizerní pánové, ale dobří služebníci.

Poslední příspěvky